El projecte comunitari COMNOVA Famílies guanya el segon premi dels III Premis Albert Ramos de Salut Comunitària

Dijous passat, 10 de novembre, es va celebrar a Reus la X Jornada de la Xarxa AUPA, on es va fer entrega dels III Premis Albert Ramos de Salut Comunitària. El projecte COMNOVA Famílies, programa d´habilitats parentals en format radiofònic va guanyar el segon premi. Es tracta d’un projecte de l’EAP Vilanova del Camí que es va transformar, arran de la pandèmia, en un programa setmanal a la ràdio municipal, Ràdio Nova.

El programa és conduït setmanalment per la periodista de Ràdio Nova Marissa Martínez, en format de taula rodona i amb la participació de diverses persones coneixedores de la temàtica que es tracta setmanalment. L’objectiu del programa COMNOVA Famílies és millorar el benestar familiar i facilitar que els pares i mares adquireixin estratègies personals, emocionals i educatives per afrontar els problemes quotidians en el procés de creixement dels seus fills i filles.

En aquestes xerrades setmanals es tracten temes com:

  • Ansietat, apatia i ànim baix en adolescents i joves
  • Addiccions, senyals d´alerta
  • Autolesions, per què ens fem mal a nosaltres mateixos?
  • L’assetjament entre iguals
  • Com educar els nostres fills sense cridar
  • Sexualitat: quan i com parlar-ne
  • Rebequeries infantils, com gestionar-les, etc.

El programa es fa cada dimarts de 15 a 16 h en directe des del 107.7 de l’FM o a radionova.cat. És un programa en directe on es poden realizar trucades i enviar missatges per WhatsApp, amb resposta per part dels professionals també en directe. Prèviament a la sesssió setmanal es fa difusió per les xarxes socials de la població d’un vídeo curt, realitzat per Ràdio Nova, on la RBEC Mariona Baltà de Vilanova del Camí fa una pinzellada de la propera sessió setmanal.

Han participat al programa professsionals sanitaris de l’EAP Vilanova del Camí, psicòlegs APPAN, professionals de l’educació, educadors socials, entrenadors, mossos desquadra, integradors socials, personal de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, Serveis Socials, SOAC, voluntaris de la població, etc.

Advertisement
Aquesta entrada ha esta publicada en Publicacions compartides, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.