Impacte psicològic de la pandèmia

Dins les activitats que s’han portat a terme durant  la setmana de les  festes del soci al Casal de la Gent Gran de Vilanova del Camí  la psicòloga Mariona Baltà, referent de Benestar Emocional i Comunitari del CAP de Vilanova del Camí el passat dimecres 16 de febrer va realitzar una xerrada informativa sobre l’Impacte psicològic de la pandèmia. L’objectiu de la ponència era fer balanç de la repercussió psicològica de la pandèmia per entendre on estem i com reaccionar, a nivell personal i col·lectiu, per fer front d’ara en endavant amb les nostres vides.

S’ha de fer un esforç per vèncer la por  (por a emmalaltir, por a perdre una persona estimada, por a la incertesa) per no angoixar-nos i seguir creixent com a persones dins la nostra comunitat i vetllar pel Benestar Emocional.

Es va remarcar la importància d’entendre que tota persona té la capacitat de la resiliència, la capacitat de recuperar-nos de situacions complexes i seguir avançant cap el futur. Aquesta capacitat ens ajuda a aprofitar les situacions difícils que ens toca viure per obtenir recursos útils per cara el futur. En el torn de preguntes, els participants van mostrar molt interès en com afrontar i gestionar les emocions ; la necessitat de no ser jutjats perquè ens sentim vulnerables i començar a normalitzar i no estigmatitzar les malalties mentals.

Aquesta entrada ha esta publicada en Informació i notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.