21 ª EDICIÓ DE L’EXCURSIÓ DE MUNTANYA DE LA SAP ANOIA: CADA ANY UN CIM I SEGUIM EN FORMA!

Ens fa il·lusió tornar a compartir quatre línies  (com ja vàrem fer l’any 2010 )  sobre aquesta iniciativa que va néixer a l’Anoia,  en una conversa informal entre tres infermeres a la sortida d’una activitat formativa.  Diuen que si som agents de salut així ho hauríem de transmetre també amb el nostre estil de vida.  Doncs un grup de treballadors i treballadores de la SAP Anoia així ho practiquem,  i organitzem cada final de primavera una sortida al nostre estimat Pirineu.

Al llarg dels anys hem recorregut molts indrets de la geografia muntanyenca del nostre país, i també a l’Aragó ! (vàrem pujar el cim del Turbón).  No sabríem dir quin ha estat més bonic perquè en tots ens deixem amarar per la bellesa i l’energia de la natura, i les rialles de la companyonia.

Va ser aquell juny de 2001 quan vam viure la primera gran experiència, caminant des de l’estany de Cavallers fins al refugi Ventosa i Calvell (situat damunt l’idíl·lic estany Negre), i l’endemà vam assolir el cim del Montardo d’Aran (2.833 m); per a alguns no va ser fàcil, però totes i tots vam aconseguir-ho.

Des de llavors hi ha hagut noves incorporacions al grup, però totes les primeres persones que vàrem iniciar-ho seguim sortint plegats, malgrat els anys passen i una gran majoria ja s’ha jubilat.

Intentem doncs cuidar l’alimentació i mantenir la forma física durant l’any per gaudir d’aquesta activitat cada mes de juny, que esperem  amb delit: dormir en refugis acollidors, on ens fan un bon sopar i als quals donem vida amb les nostres tertúlies (acudits inclosos),  i llevar-nos “ben d’hora ben d’hora” per ser al cim abans de migdia.  Si s’escau, remullada al riu o al llac ben fred a la baixada: un bon reconstituent !

P1470219

Enguany l’ indret escollit va ser el cim de Perafita  (2.752  m d’altitud)  al límit entre la Cerdanya catalana i Andorra, amb pernoctació al refugi dels Estanys de la Pera (a 2.357 m d’altitud).  El vespre, a més d’un bon sopar, ens va regalar una posta de sol amb un encant especial, després de la calamarsada. L’endemà des del cim les vistes van ser espectaculars, des de la Pica d’Estats fins al Montseny!

Esperem engrandir encara més el grup de cara al juny de 2020, us hi esperem!

Aquesta entrada s'ha publicat en Activitat física, Excursions i Caminades, Informació i notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.