PARÈNTESI ESTIVAL PER A LES MATINALS DE CAMINADES ORGANITZADES PEL CENTRE D’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE VILANOVA DEL CAMÍ

Per ajudar a promocionar els beneficis de l’exercici físic, tant a nivell físic com emocional i mental, els professionals de la salut organitzen una vegada al mes una activitat guiada, dirigida especialment a les persones que no tenen l’hàbit de sortir a caminar perquè puguin experimentar de primera mà el benestar que els comporta.   Cal incidir però en el fet que els efectes positius es noten al cap d’un temps de fer-ho regularment.

En aquesta nova edició de juny, la darrera abans del parèntesi estival, vam gaudir de la participació d’una quinzena d’usuaris i usuàries del Centre d’Atenció Primària (C.A.P.), alguns d’ells també de les activitats de promoció de la salut mitjançant l’activitat física que organitza el Servei d’Esports de l’Ajuntament del municipi, sempre col·laborador en les accions per evitar el sedentarisme entre els diversos grups d’edat.

Cal tenir en compte que les múltiples malalties derivades de la inactivitat i el sobrepès  (a causa dels avenços tècnics i dispositius mòbils que, paradoxalment, ens tenen immobilitzats; l’alimentació poc equilibrada i la falta de voluntat, entre altres)  faran que si no canvia la tendència, la generació de nens/es i joves actuals serà la primera que no viurà més anys que els seus progenitors. I això és perquè hi fem alguna cosa per revertir-ho!

DSCN0373Per això les dues infermeres acompanyants del grup també procuren ser impulsores dels bons hàbits.  I és que si hi ha millor nivell de salut les visites al CAP són més senzilles per a tothom. Una bona caloreta va acompanyar aquesta activitat matinal que, amb sortida des del mateix C.A.P.  ens va portar cap al Nord del municipi per trobar l’inici del Pla de Rigat, amb grans vistes sobre els límits de la conca d’Òdena (Puig Aguilera, Mollons, Castell de la Pobla).  Des del Molí de Rigat i vora el riu  (encara hi queden ànecs) es va tornar per la zona dels horts propers a un espai de bosc molt desconegut per a la majoria dels i de les assistents.

Les organitzadores volen agrair a tothom la seva assistència i convidar-vos a la següent, que serà DILLUNS DIA 27 DE SETEMBRE , amb sortida al mateix CAP a 2/4 de 10 del matí.

Aquesta entrada ha esta publicada en Activitat física, Consells, Excursions i Caminades, Informació i notícies, Prevenció, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.