Inici de les caminades mensuals 2019 del CAP Vilanova del Camí

El passat dilluns dia 28 de gener es va dur a terme la primera “Caminada saludable” de l’any. Des del centre de salut de Vilanova del Camí i des de fa més de tres anys es promociona l’activitat física oferint a la població aquesta activitat a les persones que viuen al municipi, siguin o no usuàries del centre.

Durant les caminades les persones assistents van acompanyades de professionals del Centre d’Atenció Primària (CAP) una de les quals sempre és infermera. En aquesta ocasió els acmpnayants van ser la Pilar Ibáñez (Infermera) i  l’ Amanda Bautista (Unitat d’Atenció a la Ciutadania).

Fer exercici físic de manera regular, especialment si es practica a l’aire lliure, s’ha demostrat molt beneficiós per a prevenció de diversos problemes de salut, incloent els de l’esfera de salut mental, així com a beneficiós de cara a perdre sobrepès i per tant millorar la majoria de patologies cròniques cardiovasculars (diabetes, hipercolesterolemia, hipertensió arterial). Cada semana nous estudis segueixen demostrant-ne els beneficis, fins i tot en augmentar la supervivencia en pacients que han sofert algun tipus de cáncer.

En aquesta ocasió, i amb la inestimable col·laboració del sr Francesc Viera de la Colla Excursionista de Vilanova, la ruta que es va seguir ens va portar al llarg del Parc Fluvial direcció Est fins a la Bassa de Fontanella, camí del Turó de la Guàrdia i tombant direcció Oest cap al que s’anomena “Mirador de Vilanova”, excel·lent talaia per gaudir de les vistes del municipi i de la resta de la Conca d’Òdena, des dels Tres Mollons fins a La Tossa passant pel Puig Aguilera, la Serra de Rubió i el Puig de Sant Miquel de Rubió (prop de sant Pere d’Ardesa). Es va tornar per la Masia Pastor i la Depuradora (en part pel Camí Ral)

Sempre es tracta de caminades de menys de dues hores de durada i assequibles a nivell d’esforç físic.

Agraïm l’asssistència a tots i totes que ens vareu acompanyar, i convoquem a tothom qui vulgui per a la propera caminada que será Dilluns 25 de febrer , amb sortida a 2/4 de 10 del matí. Cal tenir en compte que al mes de març no hi haurà caminada, ja que es farà el dia 8 d’abril coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Informació i notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.