Un dels premis de la Setmana sense Fum 2018 recau en el CAP de Vilanova del Camí, a l’Anoia.

Comunicat de premsa  10/07/2018

El Programa Atenció Primària Sense Fum (PAPSF) és una iniciativa de l’Agència de Salut Pública   de   Catalunya,   la   Societat   Catalana   de   Medicina   Familiar   i   Comunitària   i l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya per impulsar el paper de l’atenció primària en l’ajuda a deixar de fumar i en la prevenció i el control del consum de tabac.

La xarxa del PAPSF s’estén arreu de Catalunya, gràcies a la implicació de professionals dels equips d’atenció primària i el suport de professionals sanitaris d’altres serveis assistencials. Una de les principals activitats comunitàries que organitza anualment el PAPSF és la Setmana sense fum (SSF), que té com a objectiu de sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se en el consum de tabac, deixar de fumar i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

La SSF és una iniciativa de semFYC (CAMFiC), que organitzava el Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya i, en els últims anys s’ha ampliat l’organització a altres àmbits i entitats. Aquest any s’ha celebrat la XIX Setmana Sense Fum i, una vegada més, ha augmentat, el nombre d’organitzacions i entitats compromeses en la lluita contra el tabac.

Per tal d’estimular la participació a la SSF,   cada any s’atorguen premis a les persones que hi col·laboren penjant fotos o missatges a les xarxes socials sobre les activitats realitzades. També hi ha tres premis pels que inscriuen les seves activitats a la web de la SSF, mitjançant el formulari d’inscripcions d’activitats de la pàgina web. Enguany un dels tres premis que s’atorgaven per inscriure les activitats ha estat concedit a Pilar Ibáñez, infermera del CAP de Vilanova del Camí, a l’Anoia (Catalunya Central), que va penjar fotos de la cinquena edició del concurs de dibuixos infantils que es va organitzar des del

CAP amb motiu de la SSF. El premi ha consistit en una targeta regal Abacus per valor de 50€, gentilesa de la Societat Catalana d’Atenció i Tractament del consum de Tabac (SCATT), que forma part de l’organització de la SSF.

Avui, 10 de juliol, han lliurat el premi M. Dolors Coll, cap de Servei de Promoció de la Salut a la Catalunya Central, com a representant de l’organització de la SSF i membre de la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme a la Catalunya Central i Ester Ibáñez, cap de Servei de l’Agència de Salut Pública a l’Anoia.

A l’acte d’entrega del premi hi han assistit també M. José Garcia, directora de l’ABS Vilanova del Camí, Sandra Moreno, adjunta a la direcció, Alba Holgado referent de Gestió i Serveis (GIS) i Dolors Cerezo, referent del Dies Mundials.

Imatge nova

El premi és un manera d’engrescar els professionals de tots els àmbits a fer difusió de la SSF com una eina més per treballar en la prevenció del tabaquisme. Podeu consultar els premiats al següent enllaç: Premis Setmana sense fum 2018

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Informació i notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.