Caminada de primavera del CAP Vilanova del Camí

Com cada any, el passat dilluns dia 16 d’abril es va celebrar en el nostre municipi la caminada per celebrar el “Dia Mundial de l’Activitat Física”. Durant aquesta activitat els i les participants van estar acompanyats/ades  per Marisol Oliva i Pilar Ibañez, infermeres del CAP i amb la col·laboració i promoció del Servei d’Esports de l’Ajuntament de Vilanova del Camí.  El principal objectiu d’aquesta activitat, que des de fa un any s’ofereix a la població amb periodicitat mensual, és acostar la possibilitat d’incorporar l’activitat física en la vida diària de les persones, sobretot les que fins ara tenen hàbits més sedentaris, perquè augmentin el seu nivell de salut.

En aquesta ocasió es va optar per un recorregut d’uns 5-6 km, planer, que ens va dur pels voltants de l’aeròdrom d’Òdena, on vam poder comprovar que finalment la primavera treu el cap.  Es va fer també una breu visita cultural  a un refugi antiaeri que hi ha a la zona, recordant com en l’època de la Guerra Civil la vida era certament molt diferent de l’actual.

En l’avinentesa que just el dia anterior havia traspassat un metge molt estimat del municipi, el Dr.  Emiliano Longarón Naudin, es va fer un emotiu minut de silenci, seguit d’una glossa de testimoniatges d’agraïment sobre la gran tasca que en el seu moment va fer atenent els vilanovins, especialment en els primers anys, dècada dels 60, quan era l’únic professional i feia les visites a domicili perquè encara no hi havia cap centre físic on atendre a les persones.

Volem també agrair la col·laboració a laboratoris Abbott que va oferir pomes i a Mas D’en Nogués que va oferir fruits secs a tots els participants.

Mitjançant aquesta activitat  mostrem l’activitat física com a promotora de salut per al nostre cos, però també per la nostra ment, possibilitant una activitat lúdica i a l’aire lliure durant la qual la interacció personal sigui un reforç positiu per a incorporar-ho als hàbits de cada dia.  Esperem que tingui una bona participació i continuïtat en el futur.

 

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Informació i notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.