I menjar poma, és bo?

La nostra infermera Marisol Oliva ens ha fet un article sobre una pregunta que reben sovint a consulta dels usuaris que tenen una diabetis mellitus tipus 2  ” I menjar poma, és bo?”

poma

Per respondre a aquesta pregunta només cal que escoltem la saviesa popular: els anglesos diuen “An apple a day keeps the doctor away” (una poma al dia, metges ens estalviaria)

Entre moltes altres propietats beneficioses (com ser antioxidant) , la poma conté pectina, una fibra soluble que forma part de la paret cel·lular de les plantes i que facilita un bon trànsit digestiu als budells (sobretot si s’acompanya de beure força líquid i si es fa un bon equilibri amb la fibra insoluble, més present als vegetals de tija i fulles verdes).

Per tant, dins d’una dieta equilibrada, que és el que han de fer les persones amb diabetis, es poden menjar pomes. De fet els diabètics que no tenen sobrepès poden menjar de tot (individualitzant la dieta en cada cas concret) excepte aliments ensucrats i aliments amb molt de greix saturat. En la dieta equilibrada es recomanen 2-3 fruites diàries, una d’elles un cítric (aranja, taronja, mandarina). El diabètic, doncs, pot i hauria de menjar poma, més sovint a l’hivern (pot fer una al dia),  ja que a l’estiu hi ha més varietat de fruites i menjar-ne d’altres facilita tenir també altres nutrients.

Aquesta entrada s'ha publicat en Informació i notícies i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.