TRANSPLANT RUN – BCN 2015

Diapositiva1

Què és la TRANSPLANT RUN i qui l’organitza?

La TRANSPLANT RUN és una cursa solidària de 5 km en pro del col·lectiu de pacients trasplantats, promoguda per la Federació d’Associacions de Trasplantats de Catalunya (FATCAT) i Novartis, amb l’aval de la Societat Catalana de Trasplantament i amb el suport de l’OCATT.

En la seva primera edició, va superar totes les expectatives de participació, amb més de 2.200 corredors, va comptar amb el suport i l’assistència de personalitats de la classe política i esportistes. L’any passat, en la seva segona edició, va superar l’èxit de participació arribant a 3.500 corredors, d’entre els que hi havia prop de cent persones trasplantades que varen demostrar públicament com és possible tenir una alta qualitat de vida després d’un trasplantament.

La 3a edició de la TRANSPLANT RUN tindrà lloc el proper 15 de novembre de 2015 a les 10h al Parc del Fòrum de Barcelona.

Quins són els objectius d’aquesta cursa solidària?

  • Sensibilitzar a la població sobre la necessitat de donar òrgans per tal que es puguin fer més trasplantaments, i per tant, col·laborar a reduir la llista d’espera de les persones que esperen un trasplantament.
  • Millorar la qualitat de vida dels malalts trasplantats  tot proporcionant-los serveis sociosanitaris: atenció psicològica, dietètica i fisioteràpia.
  • Fomentar la pràctica de l’exercici físic per tal de disminuir les comorbiditats a llarg termini, com ara la diabetis mellitus, la hipertensió, les hiperlipidèmies o la insuficiència cardíaca (de major risc i probabilitat en pacients trasplantats) i difondre la importància de dur una vida saludable, tant per a pacients trasplantats com per a la població en general.

On es van destinar els fons recaptats a la transplant run 2014?

Amb els recursos obtinguts de la segona edició de la Transplant Run, per una banda s’han pogut finançar els següents projectes dirigits a persones trasplantades o que es troben a l’espera de rebre un trasplantament:

  • Projecte d’assessorament nutricional
  • Projecte d’atenció psicològica
  • Servei de fisioteràpia

D’altra banda, han permès que les entitats que formen la Federació d’Associacions de Trasplantats de Catalunya (FATCAT) poguessin realitzar conjuntament un esdeveniment a Barcelona amb motiu del Dia del Donant d’òrgans i teixits el passat 15 de juny de 2014.

Inscripcions

El preu de la inscripció és de 8 euros i de 4 euros per a menors de 15 anys (+ 2 euros addicionals per xip, opcional).

Tota la informació i inscripció aquí: http://transplantrun.com/

Aquesta entrada s'ha publicat en Informació i notícies i etiquetada amb , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.